Una de las primeras playas consideradas de ambiente LGTBI del mundo. Hablamos de 1930... Situada en pleno parque natural, ofrece escenario natural donde no es necesario llevar bañador. Se accede a pie desde el aparcamiento de la antigua discoteca Atlàntida. Pero el esfuerzo vale la pena. Además, el chiringuito de la playa garantiza buena música y buen ambiente.

Estat de les Platges

La temporada de bany comença, generalment, per Sant Joan. La bandera que oneja a cada platja la informa el socorrista que vetlla per la seguretat de cada platja. En temporada de bany vagi a platges vigilades, consulteu els rètols informatius i localitzeu el personal de vigilància. És molt important que consulti l’estat de la bandera abans de ficar-se a l’aigua.

Informació facilitada pels municipis i coordinada pel Departament d’Interior. Els serveis de seguretat de platges són una competència municipal: si necessita qualsevol dada complementària, pot contactar amb l’Ajuntament de Sitges.

Seguretat a les Platges de Sitges

Al bany

Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament a l’socorrista o truqueu a l’112. No es tiri a rescatar ningú si no és un expert en rescat aquàtic.

Seguiu sempre les indicacions dels socorristes i de les autoritats locals.

No sobrevaloren les seves aptituds com nedadors: sigueu conscients dels perills.

No banyar-se si es troba malament o està cansat

Si es troba en l’aigua i es troba malament o nota símptomes estranys, surti ràpidament.

No entrar a l’aigua bruscament; la immersió s’ha de fer gradualment, sobretot si l’aigua està freda i ha estat exposats a el sol molt temps o si ha fet un esforç físic intens. Remullar primer les extremitats i després entrar a l’aigua a poc a poc.

Eviti banyar-se si no ha acabat la digestió.

Evitar estar massa temps a l’aigua i submergir-se durant molt de temps.

Eviteu consumir begudes alcohòliques abans de ficar-se en l’aigua o mentre esteu practicant esports aquàtics.

Vigilar els nens en tot moment. Si no saben nedar, asseguri que porten algun dispositiu adaptat a la seva edat que l’ajudi a mantenir el cap fora de l’aigua. Assegureu-vos que en tot moment hi hagi un adult responsable que vetlli per la seva seguretat mentre es banyen o juguen prop de l’aigua.

Evitar les zones de corrents: pot ser arrossegats sense que us adoneu. Els dies de vent, procuri no utilitzar matalassos inflables ni flotadors ja que el corrent els pot arrossegar fàcilment. En cas de tempesta, sortiu sempre de l’aigua.

No es tiri de cap a l’aigua si no sap la profunditat que hi ha en un lloc o si hi ha roques a la zona.

Respecteu les zones acotades amb balises per practicar esports nàutics, perquè pot ser envestits per taules de surf, motos aquàtiques, etc.

Si res al mar faci-ho paral·lelament a la línia de la costa per no allunyar-se de la zona de bany. Si no sap nedar, procureu que l’aigua no es cobreixi més amunt de la cintura i no t’apartis de la costa.

Per evitar ferides és important utilitzar calçat adequat en zones de roques i en les superfícies on hi ha floridura, i anar amb compte amb els eriçons, les meduses i les aranyes de mar. A les dutxes públiques utilitzeu xancletes o un altre tipus de calçat adequat i que sigui antilliscant.

En l’exposició a el sol

Evitar estar sessió massa temps a el sol. Per protegir-se utilitzant para-sols, gorres, samarretes, ulleres de sol, etc.

Poseu-vos sempre un protector solar, sobretot si té la pell sensible. Extremi les precaucions entre les 11 i les 16 hores.

Vigilar que els nens i la gent gran prenguin líquids per estar hidratats. Els nens menors de 6 mesos han d’estar a l’ombra i amb roba que els protegeixi de la radiació solar.

Evitar la deshidratació, begui aigua freqüentment i no prengui massa begudes alcohòliques.

A la pràctica d’esports aquàtics

Respecteu sempre la normativa de cada esport i compleix les normes de seguretat. Practiqui els esports nàutics a les zones permeses, vigilant sempre els altres usuaris.

Si practica algun tipus d’esport nàutic com esquí aquàtic, vela, planxa de vela, piragüisme, moto aquàtica, utilitzeu els canals d’entrada i sortida de el lloc base. No envair la zona de banyistes. A les zones de platges on no hi hagi abalisament allunya’t uns 200 metres de la costa.

No practiqui mai esports nàutics en solitari i en tot cas, avisar familiars o amics sobre el lloc on es dirigeix ​​i l’hora a la que té previst tornar. Abans de sortir, informeu-vos sobre la previsió meteorològica. A la costa el vent i el mar poden canviar bruscament. Eviteu sortir a la posta de sol, perquè si sorgeix algun problema serà més difícil per als equips de salvament trobar-lo en la foscor.

Portar sempre roba de colors vistosos, per ser localitzable amb més facilitat. Utilitzeu sempre una armilla salvavides. Si surten a pescar eviti els llocs perillosos: cal tenir en compte que un canvi brusc en l’estat de la mar us podria arrossegar mar endins.

Si practica submarinisme porti sempre a sobre un ganivet i senyalitzi la seva localització amb una boia. Procureu no allunyar-se de l’embarcació. No nedi mai contra corrent: esperi que el corrent perdi intensitat i, mentrestant, deixeu-vos portar pel corrent. Procureu apartar-se de on trenquen les onades.

En les activitats subaquàtiques:

Necessita conèixer els seus límits i no intenti sobrepassar-los. Valori les seves capacitats i el seu estat físic per poder fer l’activitat i absteniu de fer-la si no es troba bé.

No es banyin sols, vagi sempre acompanyats.

Planificar l’activitat tenint present els corrents dominants de la zona, la temperatura de l’aigua i l’estat de la mar. No faci immersió si la mar està moguda.

Senyalitzar la seva presència amb una boia de color taronja si va a bussejar i procuri no allunyar-se de l’embarcació.

Comproveu regularment la seva posició en relació amb la costa, vigilar el soroll d’hèlixs i la presència de vaixells. Si cal, aixequi el braç perquè el vegin millor des d’una embarcació que es pugui acostar massa.

No abusar de la seva resistència en apnea.

Respecta la fauna i la flora marina.

Si hi ha temporal amb grans onades

A la conca mediterrània es poden donar tempestes i forts vents que agiten el mar i poden provocar a les costes grans onades que poden afectar el litoral amb violència. Encara que no hi hagi indicis de perillositat, sigueu prudents, el temporal marítim pot fer que siguis arrossegats per un cop de mar.

Si hi ha fortes onades no banyar-se ni us quedeu a la platja. Respecteu els senyals de perill.

Tingueu molta precaució en les activitats recreatives o professionals al mar, cal evitar-les en cas de grans onades.

No accedeixi als punts d’litoral afectats pel fort onatge o en els llocs on les onades trenquin amb força. Respecteu els tancaments d’accessos a aquests punts, són per a la seva seguretat.

No s’aturi a contemplar les onades, eviti posar-se en perill.

Allunyeu-vos d’espigons, esculleres, passejos marítims i altres zones on trenquen les onades a prop. Busqui un lloc segur.

Si algú cau a l’aigua truqui immediatament al 112 i no perdis de vista el punt exacte de la caiguda per indicar als serveis de salvament.

Si caieu a l’aigua nedi en direcció oposada a les roques i intenti resistir surant, sense fer cap altre esforç, tot esperant socors.