La taula del Tercer Sector de Sitges s’ha encarregat de traslladar una barraca de pedra seca des de can Pei fins al costat de l’ermita de Santa Bàrbara, en una zona que s’està desenvolupant urbanísticament. Aquesta operació, que ha durat un mes i mig, ha permès que mitja dotzena de persones poguessin aprendre l’ofici del treball amb aquestes pedres.

La Taula del Tercer Sector de Sitges

La Taula del Tercer Sector de Sitges trasllada una barraca de pedra seca

L’operació ha durat un mes i mig i ha permès ensenyar l’ofici del treball amb pedra a diversos membres d’aquesta entitat social

La Taula del Tercer Sector de Sitges s’ha encarregat de traslladar una barraca de pedra seca des de Can Pei fins al costat de l’ermita de Santa Bàrbara, en una zona que s’està desenvolupant urbanísticament. Aquesta operació, que ha durat un mes i mig, ha permès que mitja dotzena de persones poguessin aprendre l’ofici del treball amb aquestes pedres.

El trasllat d’aquesta peça arquitectònica ha estat laboriós, ja que s’ha hagut de desfer del seu antic emplaçament i ubicar-lo al nou espai, pedra per pedra. A més, també s’ha fet el sostre i s’hi ha plantat al seu voltant. Tota aquesta feina l’ha comandat la Taula del Tercer Sector de Sitges, coordinada pel mateix Ajuntament de Sitges i l’entitat urbanística de la zona.

Amb aquest mes i mig de treball, diverses persones vinculades a la Taula han pogut aprendre a fer aquestes peces arquitectòniques tan especials, com són les barraques de pedra seca, inclòs el seu tancament superior i l’ús de determinades plantes perquè arrelin al sostre i l’enforteixin. Amb aquests coneixements, la Taula espera poder continuar treballant en la millora, trasllat o creació d’elements de pedra seca, com puguin ser les mateixes barraques o bé marges fets amb aquest procediment.

De forma paral·lela, aquesta entitat sense ànim de lucre continua formant les persones que s’hi vinculen en oficis relacionats amb l’horticultura i la cura dels boscos i els espais naturals.

L’hivern va minvant i, com cada any, torna el debat de les platges de Sitges, aquest any accentuat per la decisió que enguany no operi la draga. Sense sorra, els vilatans no podran gaudir de la seva platja i una part important del turisme buscarà altres destinacions. Tenim turisme cultural, esportiu i de negocis, però, fins i tot, aquests col•lectius, en un moment o altre, passaran també per la platja. El que està fora de qualsevol dubte és que el turisme vinculat al mar, i més concretament de sol i platja, és capdavanter i beneficia tots els sectors econòmics de la vila.

La draga com a solució

Article publicat per Albert Bertram, president executiu del Port de Sitges, a L’Eco de Sitges del 5 de març de ...
Més

Visita’ns ara també a #MuseuObert

Els Museus de Sitges mostren més de setze mil peces en la nova web museuobert.cat Per primera vegada, totes les ...
Més
L'increment dels temporals molt forts de la Mediterrània i l'espectacular augment de el nivell de la mar amenacen molt seriosament l'existència de les famoses Casetes de Garraf de pescadors de tota la vida», adverteix a l'compartir les seves fotografies en les que mostra com el mar ha engolit la platja i gairebé inunda les populars i pintoresques barraques.

Desapareix la platja de Garraf

Desapareix la platja de les Casetes de Garraf «Avui, 1 de març, porta tristes notícies per als amants de la ...
Més
En l'últim ple municipal del 24 de febrer de l'2021, es va aprovar que no hi hauria aportació de sorra a les platges de la vila de Sitges. El dany que causarà en tots els àmbits és imprevisible. Us deixo els vídeos de l'alcaldessa Aurora Carbonell quan era regidora de Turisme i aprovava els beneficis de la draga per a la millora de les platges. No entenem a què es deu el canvi d'opinió.

L’ajuntament deixa Sitges sense platges

En l’últim ple municipal del 24 de febrer de l’2021, es va aprovar que no hi hauria aportació de sorra ...
Més
El Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CINME), una entitat d’investigació creada fa 32 anys a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), en col·laboració amb la Generalitat, ha dissenyat un innovador sistema de protecció de la costa per pal·liar l’efecte dels temporals que consisteix en la col·locació d’esculls inflables. La idea de construir espigons artificials no és nova, però que aquesta estructura submergida i dipositada sobre el fons marí pugui canviar de volum, depenent de les inclemències meteorològiques és una gran innovació, econòmica i ambiental, ja que es tracta d’elements sostenibles i el cost és molt inferior a les típiques esculleres de pedra.

Espigons inflables contra els temporals

El Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CINME), una entitat d’investigació creada fa 32 anys a la Universitat Politècnica ...
Més
Des de fa tres anys, l’Associació de Paradistes de Sitges col·labora amb Càritas per tal que famílies amb situació de vulnerabilitat puguin accedir a productes frescos, de qualitat i de temporada. Aquesta mateixa col·laboració, s’ha iniciat amb Creu Roja.

Mercat Municipal de Sitges

El Mercat Municipal de Sitges col·labora amb les entitats socials amb projectes solidaris Des de fa tres anys, l’Associació de ...
Més

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.